domingo, 27 de enero de 2013

La nevada del cucut, Blanca Busquets


Aleshores em va explicar una història enmig dels seus intents desesperats per agafar aire, mira, les dones de la meva època no podíem triar amb qui ens casàvem. A mi em van casar amb el pare d'en Robert i jo no el vaig estimar mai. Tu tampoc no has pogut triar. En Robert és un bon noi, n'hi ha de molt pitjors, però ell no fa per tu. Jo havia d'estar de la seva banda, jo sempre estava de la seva banda perquè és el meu fill, m'entens, oi. Semblava que em demanés perdó per tantes coses. És el pare del meu fill, vaig fer per tota resposta. Sí, però tu hauries d'haver-te casat amb algú altre. Aleshores, davant de la meva sorpresa, es va alçar de mig cos i va dir tot d'una tirada i amb els ulls ben oberts, noia, només es viu una vegada, no deixis escapar la vida.


BUSQUETS, Blanca; La nevada del cucut. Rosa  vents, p .127.

6 comentarios:

  1. Hola noia, ben retrobada. Mira, acabo de llegir Tren a Puigcerdà de la Blanca Busquets i ara llegiré La nevada del cucut. Amb el fragment que has posat, em sembla que m'agradarà. El del tren no està malament, hi ha un munt d'històries entrellaçades, però com que és per capítols no et perds...
    Petonets.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Espero que t'agradi tant com m'ha agradat a mi. A la nevada del cucut es narren dues històries que succeeixen en segles diferents però que s'acaben entrellaçant. Es veu com les coses, malgrat el temps, no canvien tant com pensem. Gràcies i fins aviat!

      Eliminar
  2. Escriu molt bé la Blanca Busquets, i m'agrada moltíssim com reprodueix el català col·loquial. La novel·la em va agradar, tot i que cap al final se'm va fer una mica feixuga. Sigui com sigui, val la pena llegir-lo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Doncs sí, escriu molt bé. Jo no la coneixia. És la primera novel•la que llegeixo de l'autora i, sincerament, m'ha impressionat. Petons.

      Eliminar
  3. Ostres, a mi la Blanca Busquets em fot molta mandra. Ei, de bon rotllo.

    ResponderEliminar